Nakup plinskega žara

Nakup plinskega žara

Prednosti plinskih žarov

Se odločate za nakup plinskega žara? Preberite nekaj koristnih nasvetov. Plinski žari nosijo, za razliko od žarov na oglje, druge prednosti. Prednost plinskega žara je gotovo v njegovi enostavni pripravi, hitrosti in nadzoru moči oziroma toplote. A kadar se odločamo za plinski žar moramo biti pozorni na nekaj ključnih elementov. Plinski žar za razliko od žara na oglje doseže temperaturo lahko hitreje.

Na kaj moramo biti pozorni, ko se odločamo za nakup plinskega žara?

  1. Prva pomembna stvar je moč in razporeditev grelcev. Hkrati je pomembna tudi oblika vseh delov okoli grelcev in izbor materialov. Vse to vpliva na segrevanje in ohranjanje temperature tam kjer je to potrebno in tam kjer vročih elementov ne smemo pričakovati (recimo ročaji).
  2. Zelo pomembna stvar pri plinskih žarih so tudi rešetke za peko. Le-te morajo biti narejene iz dobre litine, morajo biti težke, da ohranjajo temperaturo.
  3. Gumbi za prižig plina in regulacijo naj bodo kompaktni in natančni.
  4. Če boste iskali plinski žar in bo le ta imel še dober, močan, kompakten pokrov, potem ste zmagali.
  5. Ne pozabite tudi na to, da mora biti celoten plinski žar iz kakovostnih, na vreme in druge zunanje vplive odpornih materialov. Nenazadnje, je to vaš ponos na terasi, balkonu ali vrtu.
  6. Ne pozabite tudi na praktičnost in celoten izgled.

Plinski žari imajo prednost tudi v tem, da so lahko kombinirani s stranskimi gorilci, kjer lahko vmes pristavite vodo za testenine ali skuhate kavo. Levo in/ali desno vas bodo spremljala stranske police za pripravo hrane ali odlaganje. Marsikateri žar (denimo Mustang žar) pa bo imel pod rešetkami za žar tudi omarico za plinsko bombo in druge pripomočke.

Nekateri ponudniki nudijo tudi številne dodatke za plinske žare

Izbirajte med modeli in znamkami, ki ponujajo še dodatke za žar, kot so: pokrivala za žare, dodatne rešetke, ravne litoželezne plošče, primerne ponve za žar, vok ponev za žar, nastavek za peko piščanca, kamen za peko pizze ter drugo.

Pri izbiri bodite pozori tudi na vse elemente, ki jih je potrebno po uporabiti očistiti. Le-ti naj bodo, če se le da, odstranljivi in iz kakovostnega materiala. Tukaj bodite pozorni na pladenj za maščobo, rešetke, gumbe in podobno. Žar mora biti čist, da ne pride do vžiga umazanije.

Pri nas lahko najdete vrhunske plinske žare znamk: Everdure by Heston Blumenthal in Mustang.

Kuharji Chefs care v redkih trenutkih odmora
Nakup žara na oglje
Close Košarica
Close Lista želja
Ogledano Close
Close

Close
Kategorije: