Šefovi kuhinjski noži
Šefov nož, nepogrešljiv mojster v kuhinji, predstavlja glavno orodje za vsakega kuharja. Dolžina rezila se giblje od 15 do 30 centimetrov (pri čemer je 20-centimetrski nož najbolj priljubljen, čeprav se mnogi chefi odločijo tudi za dolžine 25 ali 30 centimetrov).
Šefov nož se uporablja za raznovrstne naloge v kuhinji, saj prevzame glavno vlogo pri izvajanju večine kuharskih opravil. Ravno zaradi tega nosi naziv “šefov nož”.
Način uporabe tega noža vključuje zibanje po podlagi, kar omogoča njegova oblika, pri čemer noža ne dvigujemo s podlage, temveč ga zibamo. To mu omogoča natančno in hitro obdelavo živil.
Naloge, ki jih šefov nož opravlja, vključujejo rezanje mesa in zelenjave (tako grobo kot fino), sekljanje zelišč, drobljenje, luščenje, rezanje sira, sadja in izkoščičevanje piščanca (s konico).
Šefovi noži znamke Forged

Izhodišče in izziv za ročno kovane nože iz japonskega jekla je bil že od samega
začetka jasen: izdelati značilen, privlačen, cenovno ugoden, predvsem pa
visokokakovosten nož.
Motivacija za razvoj nožev iz japonskega jekla Forged izvira iz ljubezni do kuhanja in jedi. Biti skupaj z družino in
prijatelji je tisto, kar
pomeni življenje, nekaj, kar nam osebno veliko pomeni. Vse to je deloma prineslo
ustvarjanje lepih ročno kovanih nožev in dodatkov.
- Vrhunska ostrina
- 10 let garancije
- Možnost graviranja
- Trdota rezila 58 ali 60 Rockwell
- Kot brušenja 22 stopinj
- Dolžina rezila 20,5 cm
Šefovi noži znamke Laguiole
Šefovi noži znamke Icel
Spoznajte prvovrstne nože v živo
Vse nože, ki so na zalogi si lahko ogledate in kupite v našem salonu na Trpinčevi ulici 37a v Ljubljani. Delovni čas je v torek in četrtek, 7.00 do 15.00 po predhodni najavi na 040 560 580. Obiščite nas.
Keramični žari navdušujejo uporabnike

