Nakup keramičnega žara

Nakup keramičnega žara

Keramični žari na oglje so prava posebnost med žari. Združujejo klasičen žar na oglje, gospodinjsko pečico in krušno peč. Zaradi svoje oblike in šamota, ki je sestavni del spodnjega in zgornjega dela žara lahko ustvarijo in obdržijo visoko temperaturo (do 400 stopinj C). To vam omogoča peko večjih kosov hrane in uživanje v peki ure in ure.

Keramični žar je preprost žar za uporabo. Za uporabo potrebujete oglje, vžigalni pribor (kocke za prižig ognja – obvezno rjave – eco ali električni prižigalec ognja), dobro hrano, kuharja in dobro družbo.

Priprava oglja

Oglje imate lahko pripravljeno v dobrih 10 minutah, počakate le še, da se oglje in žar razgrejeta in ste pripravljeni za peko. Ko pripravljamo oglje, da vedno položim nekaj na dno notranje posode, vmes naložimo prižigalne kocke ali električen grelec ter čez potresemo še nekaj oglja. Pri pripravi oglja imamo odprto spodnjo rešetko za zrak, odprt pokrov in odprto zgornjo “veternico” za odvod zraka. Na ta način omogočimo, da je pretok zraka, ki pospeši pripravo oglja. Ko je oglje razžareno, lahko pokrov spustimo in pregrejemo še rešetko.

Spremljanje temperature

Na pokrovu je termometer, ki nam omogoča pregled temperature v žaru. Z odpiranjem in zapiranjem spodnje rešetke za zrak in zgornje vetrnice pa reguliramo temperaturo v žaru. V kolikor želimo obdržati določeno temperaturo v žaru, dovod in odvod zraka omejimo in bo žar zaradi materiala (šamot) temperaturo obdržal.

Izbira dodatkov

Keramičen žar ima tudi to posebnost, da na njem lahko uporabimo prenekateri dodatek za žar, ki nam bo omogočal pripravo najrazličnejših jedi. Med dodatke spada: litoželezna rešetka, dvignjena rešetka, delilnik za pečenje in dimljenje, deflektor toplote, pizza / pica kamen, …. Dodatke si lahko ogledate tukaj.

V keramičnem žaru tako lahko poleg običajnih jedi z žara pripravljate tudi: pizze, pečenke, pečete kruh in pecivo, gratinirate, pražite, pripravljate jedi iz voka, pripravljate vse vrste rib in mehkužcev, dimite oziroma smokate, kuhate, …. Skratka vaša izbira je skoraj neomejena.

Naša ponudba keramičnih žarov: proizvajalec Auplex in Mustang grill.

Nakup žara na oglje
Dodatki za žare
Close Košarica
Close Lista želja
Ogledano Close
Close

Close
Kategorije:

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce
Za spletne nakupe uporabljamo sistem WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena dva piškotka. Ta dva piškotka sta obvezna za pravilno delovanje in jih ni mogoče onemogočiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve
Odpri Nastavitve zasebnosti