Kapesante - recept

Okusne kapesante s češnjevim paradižnikom in kaprami

Preprost recept za pripravo okusnih Jakobovih pokrovač (kapesant), pečenih v peči za pico Kiln. Lahko jih pečete tudi v pečici.

Kapesante pečene v pica peči Kiln

Sestavine:

4 očiščene kapesante
2-3 češnjeve paradižnike
1 čajna žlička kaper
Parmezan
Olivno olje
Sol
Poper

Priprava:

  1. Peč za pico ali pečico ogrej na 200 °C
  2. Meso iz kapesant speri in dobro osuši.
  3. Paradižnik nareži na majhne kocke.
  4. Poleg vsake kapesante naloži malo paradižnika, potresi kapre in naribaj parmezan. Soliš in popraš po občutku.
  5. Po vrhu naribaj malo parmezana in dodaj nekaj kapljic olivnega olja.
  6. Obložene kapesante položi na litoželezno posodo ali pekač in vse skupaj premakni v ogreto peč.
  7. Pečeš največ 10 min, da postanejo kapesante lepo zapečene.

Postrezi to okusno jed kot predjed ali glavno jed, lahko pa tudi kot prilogo k testeninam ali kruhu.

Uživaj!

Oglejte si video:

Nektarine z žara s čokoladno lava tortico in sladoledom
Jajčevci Alla Parmigiana – italijanska klasika po naše
Košarica
Lista želja
Nedavno ogledano
Kategorije: