Preprost recept za pripravo okusnih Jakobovih pokrovač (kapesant), pečenih v peči za pico Kiln. Lahko jih pečete tudi v pečici.
Sestavine:
4 očiščene kapesante
2-3 češnjeve paradižnike
1 čajna žlička kaper
Parmezan
Olivno olje
Sol
Poper
Priprava:
- Peč za pico ali pečico ogrej na 200 °C
- Meso iz kapesant speri in dobro osuši.
- Paradižnik nareži na majhne kocke.
- Poleg vsake kapesante naloži malo paradižnika, potresi kapre in naribaj parmezan. Soliš in popraš po občutku.
- Po vrhu naribaj malo parmezana in dodaj nekaj kapljic olivnega olja.
- Obložene kapesante položi na litoželezno posodo ali pekač in vse skupaj premakni v ogreto peč.
- Pečeš največ 10 min, da postanejo kapesante lepo zapečene.
Postrezi to okusno jed kot predjed ali glavno jed, lahko pa tudi kot prilogo k testeninam ali kruhu.
Uživaj!