Enostavna sladica imenitnih okusov
Recept pripravil: midvakuhava.si
Predstavljaj si naslednji prizor (lahko v slow motion): krožnik, na katerem se poleg aromatične nektarine, zapečene na žaru, bohoti lava tortica. Prerežeš jo, njeno čokoladno jedro pa steče do vanilijevega sladoleda in ga prične topiti.
Do takega prizora lahko na res enostaven način prideš tudi v živo. Z nekaj bližnjicami (če uporabiš kupljene lava tortice) in z dobrim žarom.
Recept
Sestavine:
- 4 nektarine
- 4 čokoladne lava tortice (kupljene ali FONDANT PO NAJINEM RECEPTU)
- vanilijev sladoled
- bela čokolada
Postopek:
- Nektarine razpolovi in odstrani koščico. Polovice premaži z oljem.
- Žar pripravi za peko – na obeh polovicah naj bodo dobro očiščene rešetke, ogenj pa prižgi (do konca) le pod eno polovico.
- Počakaj 5 minut, da se žar dodobra razkuri, nato vročo rešetko malce premaži z oljem in nanjo s prerezano stranjo navzdol postavi polovice nektarin.
- Po dobrih 5 minutah polovičke obrni in jih razporedi po rešetki, pod katero ni ognja.
- Zraven nektarin zloži še lava tortice v modelčkih. Lahko uporabiš kupljene ali pripravljene po najinem receptu.
- Pokrov žara zapri in zmanjšaj ogenj.
- Temperaturo in čas peke lava tortic prilagodi navodilom z embalaže, peci pa jih 1-3 minute dlje. Temperaturo odčitaj s termometra na pokrovu.
- Med peko nikar ne dviguj pokrova po nepotrebnem, sicer bodo tortice upadle.
- Pečeno tortico postrezi z dvema polovicama nektarine z žara in s kepico sladoleda.
- Po vrhu pošpricaj stopljeno belo čokolado.