Želeli smo se prepričati, kaj vse zmore najbolj ultimativna peč za pico Kiln. Poleg izvrstnih pic, zmore peč za pico speči tudi druge okusne jedi. Ena izmed njih je zloženka iz jajčevcev, t.i. Alla Parmigiana.
Tukaj je recept.
Sestavine:
Količino prilagodite svojim potrebam. Mi smo delali zloženko za 2 osebi.
1 jajčevec
Cca 250 ml paradižnikove omake
Cca 100 gr naribanega sir
Sol
Poper
Moka
Olivno olje
Maslo
Postopek:
- Jajčevec operemo in ga narežemo po dolgem na tanke rezine, ter jih solimo in popopramo.
- Narezane rezine pomokamo in naoljimo. Naložimo jih na *litoželezno ponev in popečemo v **peči za pico Kiln.
- Drug pekač premažemo z maslom in naoljimo.
- Začnemo zlagati zloženko v vrstnem redu: jajčevci, paradižnikova omaka, sir. Postopek 2x ponovimo.
- Pekač pokrijemo z alu folijo in postavimo v peč, ki jo predhodno ogrejemo na 180 °C.
- Pečemo toliko časa, da se sestavine stopijo, povežejo in gratinirajo.
Na koncu dobimo okusno jed, ki nima nobene veze z jajčevci, po okusu. Postrežemo lahko kot glavno jed ali prilogo.
*Litoželezna ponev: Rezine jajčevca smo pekli v litoželezni ponvi, ki odlično ohranja temperaturo in nudi izvrstne okuse pripravljene hrane. Uporabite lahko drugo ponev ali pekač.
**Peč za pico Kiln: Inovativna oblika, avtomatski vrtljiv kamen in dvojni gorilnik omogočajo, da v peči za pico pripravite tudi druge okusne jedi. Naša Alla Parmigiana je odlično uspela. Seceda pa zloženko lahko pečete tudi v klasični pečici.
Dober tek!