Čestitamo za nakup originalnega in posebnega kovanega noža!
Vsak nož je kovan ročno in je zato edinstven po videzu in velikosti. Proizvodnja teh nožev temelji na več kot 100-letnih japonskih tradicijah. Zaradi postopka izdelave priporočamo vrsto navodil za uporabo in vzdrževanje.
Hranite jih na varnem, da boste lahko kadar koli dostopali do njih.
Intense, Brute in Olive serija
Trdota: 58 Rockwell
Kot brušenja: 22 stopinj
Jeklo: 7CR17MOV jeklo iz Japonske
VG10 in Katai serija
Trdota: 60 Rockwell
Kot brušenja: 22 stopinj
Jeklo: 5 plasti VG10 Japonskega jekla
Vzdrževanje in čiščenje nožev
- Kovanih rezil ne smete prati v pomivalnem stroju.
- Najbolje jih je čistiti s toplo vodo in nekaj blagega detergenta. Nato tik pred shranjevanjem temeljito posušite s krpo.
- Nož je treba očistiti in posušiti takoj po vsaki uporabi. Če nož ostane predolgo v stiku s tekočinami ali drugimi snovmi, se lahko pojavijo madeži rje.
- Noži imajo nanešen zaščitni sloj zaradi prevoza in shranjevanja.
- Pred prvo uporabo nož najprej očistite. Ročaj nožev Brute in Intense lahko še po nekajkratni uporabi odda nekaj barve zaradi zaščitne plasti, kar je običajno in po večkratni uporabi izgine.
- Če rezila nekaj časa ne uporabljate, jih je priporočljivo rahlo namazati; priporočamo oljčno olje, sončnično olje ali Ballistol.
- Rezila z lesenim ročajem lahko po sušenju namažete z oljem.
- Uporabite olja, ki se uporabljajo tudi za nego lesenih servirnih in rezalnih desk.
Uporaba
Noži se lahko uporabljajo samo za rezanje zelenjave, mesa, rib in kruha.
- Nožev ne uporabljajte za kosti ali zamrznjene hrane, izjema so noži namenjeni za tovrstno rezanje ali sekanje.
- Po možnosti uporabite leseno ali plastično rezalno desko, da se izognete poškodbam rezalne površine in podaljšate ostrino rezila.
Brušenje in vmesna skrb
Rezila je mogoče vzdrževati z ustreznim brusom ovalne oblike in ki je prevlečeno z diamantno plastjo kar omogoča visokokakovostno ostrenje.
Pozor: Z ostrenjem jekla odstranite majhne robove in neravnine na rezalni površini. Nož spet naredite ostrejši, vendar ostrenje ne morete primerjati z ostrenjem pri profesionalnem brusilcu nožev.
Odvisno od uporabe priporočamo, da rezila ostrite s profesionalnim brusilnikom nožev, npr. g. enkrat ali dvakrat na leto.
Garancija
Kovani noži so izdelani z največjo skrbnostjo. Možno pa je, da škodo povzročijo napake pri montaži ali materialu. To pokriva 10-letna garancija. Garancija velja samo za običajno uporabo ob upoštevanju navodil za nego in vzdrževanje ter originalnega potrdila o nakupu.
Garancijske pogoje najdete na www.styledevie.nl/forged-garantievoorwaarden
Vzdrževanje = ohranjanje vaših nožev.