Ročno kovani noži Forged - izvor

Ročno kovani noži Forged – izvor

Izhodišče in izziv za ročno kovane nože iz japonskega jekla je bil že od samega začetka jasen: izdelati značilen, privlačen, cenovno ugoden, predvsem pa visokokakovosten kuhinjski nož.

Za to so pri Forged začeli sodelovati s strastnimi izdelovalci nožev s podobnimi standardi in vrednotami, kot jih imamo mi. Vzeli so si čas, in zgradili partnerstvo, v katerem so imeli v mislih isti cilj. Po dolgem intenzivnem planiranju in izdelovanju skic ter dizajnov so izdelali prve vzorce (ki jih imamo v zbirki še danes). Na ta način so nadaljevali s širitvijo blagovne znamke za nože iz japonskega jekla korak za korakom, pri čemer so vsak korak izvajali previdno in kritično. Energija, ki se sprosti, ko vidimo, da ideja uspe v zares uspešnem izdelku, je nekaj najboljšega in to zagotavlja, da nadaljujemo v pravo smer. Upamo, da bomo to z velikim veseljem počeli še dolgo.

Motivacija za razvoj novih izdelkov in gradnjo blagovne znamke Forged, pod katero najdemo nože iz japonskega jekla, izvira iz ljubezni do kuhanja in jedi. Biti skupaj z družino in prijatelji je tisto, kar pomeni življenje, nekaj, kar nam osebno veliko pomeni. Vse to je deloma prineslo ustvarjanje lepih ročno kovanih nožev in dodatkov, ki upamo, da prispevajo h kulinaričnemu užitku v kuhinji za vsakogar, kot ga doživljamo tudi mi.

Kako izdelujejo nože Forged?

Kje nastajajo japonski noži Forged

To je prostor, kjer človek in stroj tesno sodelujeta, kjer gre trdo delo z roko v roki s sofisticiranimi stroji. Nože izdeluje v relativno majhnem (večinoma) družinskem podjetju ekipa navdušenih ljudi, vsak s svojim strokovnim znanjem. Od grobega kovanja do poliranja in od čiščenja do pakiranja ima vsak svoje naloge in je enako pomemben v procesu izdelave nožev. Celotna ekipa poskrbi, da se vse ideje, ustvarjalnost in načrti uresničijo v tej delavnici. Tukaj se surov kos jekla z veliko skrbnostjo, natančnostjo in strastjo spremeni v ta edinstven kovani nož.

Postopek izdelave kovanega noža

Pravokotne kose jekla segrejemo pri visoki temperaturi, da nato kujemo jeklo. Medtem jeklo večkrat obdelamo s kladivom za značilen udarec kladiva v rezilo.

postopek izdelave japonski nozi forged
 • Ko je jeklo kovano, se iz tega kosa oblikuje rezilo.
 • Jeklo se ponovno segreje in nanj je vtisnjen logotip Forged.
 • Za pridobitev prave trdote vroče jeklo potopimo v posebno hladilno tekočino.
 • Ko se doseže pravilna trdota, bo (še) grob kos jekla prvič brušen in poliran.
 • Ročaj je izdelan do rezila in nato se polira tudi ročaj noža.
 • Nož je nato nabrušen s pomočjo japonskih vodno hlajenih brusov. To se naredi v celoti ročno za vsak nož.
 • Vsak kovan nož je natančno preverjen s kritičnim očesom izdelovalca nožev.
 • Noži so pred pakiranjem temeljito očiščeni. Rezilo je opremljeno z zaščitno plastjo v obliki naravnega olja.

Oglejte si video, kako nastajajo japonski ročno kovani noži znamke Forged

Materiali

Za kakovosten in lepo oblikovan nož ni treba odšteti premoženja. Za izdelavo kovanih nožev so bili torej uporabljen materiali, iz katerih je mogoče dobiti največ, ne da bi to šlo na račun cene. Pri izdelavi japonskih ročno kovanih nožev Forged uporabljajo 2 japonski jekli, jeklo 440C in jeklo VG10.

440C je zanesljiva in zelo trdna vrsta jekla. Pozitivna in pomembna lastnost tega nerjavnega jekla je, da ga je tudi naknadno zelo enostavno brusiti.

Jeklo VG10 je trpežna in močna vrsta jekla, ki se je največkrat izkazala kot vrsta jekla z odličnimi lastnostmi, kot sta odpornost proti koroziji in dolgotrajna ostrina.

Navodila za uporabo in vzdrževanje nožev
Ideje za darila. Kako izbrati popolno darilo?
Košarica
Lista želja
Recently Viewed
Primerjaj produkte (0 Izdelkov)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Kategorije:

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

WooCommerce
Za spletne nakupe uporabljamo sistem WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena dva piškotka. Ta dva piškotka sta obvezna za pravilno delovanje in jih ni mogoče onemogočiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve
Odpri Nastavitve zasebnosti