Litoželezne posode LAVA – okusna priprava hrane ali posoda za več generacij
Proizvajalec Lava ima več kot štirideset letne izkušnje z izdelavo visokokakovostnih posod, ponev in pladnjev iz litega železa. Pri izdelavi uporabljajo trajnostne in vrhunske materiale ter napredno tehnologijo. Tehnologija emajla LAVA ima poseben emajl premaz, ki je na voljo le v nekaj podjetjih po svetu. Zato je posoda LAVA bolj trpežna, praktična in tehnično boljša od njenih tekmecev.
Kakovost naj bo na prvem mestu
Merilo kakovosti je zagotovo teža litoželezne posode. Lahko bi rekli: težja je, boljša je. Večina litoželeznih posod in ponev Lava se lahko pohvali s trikratnim emajliranjem in dvakratnim žganjem. Običajna debelina dna je 5 mm, debelina roba pa 4 mm.
Na voljo dve vrsti emajla
Podjetje Lava pri proizvodnji litoželeznih posod uporablja dve vrsti emajla, ki se uporabljata v notranjosti posod. Črna notranjost je lahko včasih malo bolj hrapava zaradi površine materiala. Notranjost v bež barvi (omejene serije posod) je bolj gladka in običajno dražja, saj se uporablja druga vrsta materiala in drugačen način emajliranja.
Priljubljenost litoželezne posode iz generacije v generacijo
Že generacije pred nami so poznale vse dobre lastnosti priprave hrane v litoželeznih posodah. Litoželezna posoda je priljubljena zaradi svoje vzdržljivosti, odličnega ohranjanja temperature in izvrstnih okusov hrane, ki jih pridobimo s kuho. Uporaba litoželeznih loncev je priznana tako v profesionalni kuhinji kot domači uporabi.
Posoda Lava enakomerno vzdržuje temperaturo med kuhanjem ali peko. Litoželezna posoda Lava tudi odlično ohranja toploto že pripravljene hrane. Hrana tako ostane topla še nekaj časa, po končanem kuhanju. Zaradi svojih lastnosti, pa so posode primerne tudi za ohranjanje hladne hrane. Pred uporabo lonec za kratek čas postavite v hladilnik, da se primerno ohladi. To je še posebej primerno v poletnih dneh.
Lava posode bodo zagotovile najboljše rezultate kuhanja pri srednjih do nizkih temperaturah.
Uporabna praktično povsod
Litoželezne posode Lava lahko uporabljamo na vseh vrstah termičnih elementov: plin, steklo keramika, indukcija, v pečici, na žaru, …
Posode Lava ne vsebujejo zdravju škodljivih snovi. Njihovo izjemno kakovost potrjujejo številni certifikati: RoHS, REACH, LFGB, FDA, skladnost 84/500/EEC, ISO9001.
Zakaj so litoželezne posode Lava tako posebne?
Naturalava
Lava posode so izdelane iz litega železa najvišje kakovosti na svetu in ustrezajo vsem mednarodnim standardom emajla. Posode Lava so ekološko prijazne, saj jih je možno reciklirati.
Healthfulava
Kanali v posebej oblikovanih pokrovih zbirajo paro, ki nastane med kuhanjem in jo vračajo hrani. Tako se ohranja naravna, hranilna vrednost pripravljenih jedi.
Forcefulava
Kljubuje letom. Lava posode so izjemno trpežne posode zaradi trdnosti in odpornosti materialov iz katerih so narejene. Lava posode se tako uporabljajo in potujejo iz roda v rod.
Peacefulava
Teža posode lava izhaja iz kakovosti litega železa. Posoda Lava je težka za nošenje, a idealna za pripravo lahkih in zdravih jedi. Posode so uporabne na vseh virih toplote in se enostavno perejo v pomivalnem stroju.
Practicalava
Od juh, pečenk do kruha. Jedi pripravljene v litoželezni posodi LAVA imajo bogat in edinstven okus. Ker se toplota enakomerno širi, tudi za jedi, ki zahtevajo dolgo kuhanje pri nizki temperaturi, Lava posoda prinese odlične rezultate. Meso pečeno na litem železu ima okus kot iz žara. Zelenjava pa je pražena kot na žerjavici.