Kako uporabiti kamen za pico

Kako pravilno uporabljamo kamen za peko pice?

Bi radi spekli najboljšo pico v doma? Uporabite kamen za peko pice. Kamen za peko pice lahko uporabljate v domači pečici, na žaru ali v posebej narejenih pečeh za pico (pri slednji opciji je običajno kamen za peko pice že integriran).

Za optimalno peko pice je potrebna visoka začetna temperatura, ki jo zagotovi prav kamen, ki ga predhodno ogrejemo. Zaradi svojih lastnosti lahko kamen zadrži visoke temperature in s tem poskrbi, da se pica lepo zapeče.

Kakšna je optimalna temperatura kamna za pico

Optimalna temperatura kamna se lahko razlikuje glede na vaše želje in vrsto pice, ki jo želite speči na njem. Priporočen temperaturni razpon je med 260 °C in 290 °C.

Kamen je potrebno pred peko pice predgreti, tako se temperatura enakomerno porazdeli po površini kamna, absorbira in zadrži toploto, kar posledično vodi do hrustljave skorje pice. Če je kamen segret na optimalno temperaturo bo vpil odvečno vlago iz testa.

Priporočljivo je, da kamen predgrevate vsaj 30 min, da doseže želeno temperaturo in enakomerno razporedi toploto, s tem pa omogočimo učinkovit prenos toplote iz kamna na testo.

Iz kakšnega materiala je kamen za peko pice?

Pica kamen je običajno narejen iz keramike ali kordierita. Keramični pica kamni so narejeni iz gline in žgani v peči. Nekoliko bolj vzdržljivi so kamni iz koriderita, minerala, ki je znan po tem, da odlično prenaša ekstremne temperature.

Kako očistiti kamen za peko pice?

Za čiščenje kamna upoštevajte nekaj koristnih nasvetov:

 • Po peki pice pustite da se pica kamen popolnoma ohladi na sobno temperaturo. Kamna ne čistite ko je le ta še vroč, da ne pride do poškodbe kamna.
 • Ostanke hrane odstranite s pomočjo lopatke ali krtače, preden ga zmočite z vodo.
 • Kamna za pico nikoli ne namakajte v vodi.
 • Ne uporabljajte mila ali drugih čistilnih sredstev.
 • Uporabite majhen curek vode, da zmočite kamen in ga temeljito zdrgnite s krtačo.
 • Kamen vedno sušite na zraku.

Na kaj moramo biti pozorni pri uporabi kamna?

Kamen vedno vstavimo v pečico ali žar, ko je le ta še hladen. Nikoli ne dajemo hladnega kamna v toplo peč ali žar, saj lahko le ta zaradi temperaturnega šoka poči.

Oglejte si ponudbo kamnov za peko pice, ki so na voljo v naši spletni trgovini

Kako izmeriti optimalno temperaturo kamna?

Infrardeči termometer za pica peči - glavna

Infrardeči termometer

Temperaturo kamna lahko izmerite s pomočjo infrardečega brezkontaktnega termometra, ki je enostaven za uporabo. Termometer usmerite proti sredini kamna, pritisnite gumb in odčitajte temperaturo na LCD zaslonu.

Povezava do izdelka.

Kako izbrati pravo peč za pico?
Close Košarica
Close Lista želja
Ogledano Close
Close

Close
Kategorije:

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

WooCommerce
Za spletne nakupe uporabljamo sistem WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena dva piškotka. Ta dva piškotka sta obvezna za pravilno delovanje in jih ni mogoče onemogočiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve
Odpri Nastavitve zasebnosti